Diensten

Ontwerp

Ontwerp

De mogelijkheden met composiet materialen zijn eindeloos. Materiaalkeuze en vormgeving hebben grote invloed op het uiteindelijke productieproces. Samen met de seriegrootte bepalen ze de kostprijs van het eindproduct. Wij helpen u vanaf het eerste idee de juiste beslissingen te nemen en voeren aanvullend onderzoek of haalbaarheidsstudies uit.

Engineering

Engineering

Om de stijfheid en sterkte van het materiaal optimaal te benutten, maken wij gebruik van handberekeningen en/of complete eindige elementen analyses. Zo wordt vooraf duidelijk of het product de belastingen zal kunnen dragen. De invloed van omgevingsfactoren als vocht, uv, vermoeiing wordt meegenomen met behulp van testen .

Prototyping

Prototyping

Het maken en testen van een prototype geeft inzicht of het product aan alle eisen voldoet. Voorwaarde bij productie-investeringen. De keuze en kwaliteit van de productietechniek wordt daarbij ook getoetst. Wij beschikken over 3D print technologie. Door het 3D printen van modellen of onderdelen wordt het ontwikkelproces ondersteund en versneld.

Productie

Productie

Wij begeleiden de implementatie van de productie, zodat het productieproces snel opgestart wordt. We selecteren de juiste mal- en productietechnieken voor zowel thermoplastische als thermohardende composiet materialen en organiseren de benodigde faciliteiten. Indien nodig helpen we u de juiste partners hierin te vinden.